fredag 3 oktober 2008

Stick!

Det var ett tag sedan sist....
Vi har hunnit med en jättehärlig semestervecka i Spanien då vi firade min pappas 60-årsdag tillsammans med familjen. Skönt med värme och bad, mindre skönt med envetna mygg och myggbett....
Tillbaks i verkligheten igen så har jag drabbats av stickmani! Den brukar komma vid den här årstiden när jag inser att det snart kommer att bli kallt ute och att jag (fortfarande) inte har någon vettig mössa för kalla dagar i pulkabacken......


Slutresultatet brukar i och för sig bli en mössa eller så till barnen.....Igår var jag i en tyg-, och garnaffär i Vänersborg och jag kunde givetvis inte gå därifrån utan en hel hög med garner! Så, ikväll har jag stickat en vintersjal till mig själv. Är supernöjd faktiskt men det är helt garnets förtjänst skulle jag våga påstå. Sjalen är superenkel:

Lägg upp 20 maskor på stickor nr 12 och sticka sedan rättstickning tills dess att du tycker att sjalen är tillräckligt lång. För min del använde jag mig av 2 nystan av det garn som jag valde (kommer inte ihåg namnet nu, men 2 nystan är ganska lagom till denna typ av garn/sjal).

Jag vill puffa för Rosa Bandets insamling till förmån för forskningen kring bröstcancer. Under oktober månad har Pyssel.net en insamling OCH auktioner till förmån för Bröstcancerforskningen. Auktionerna är på jätteläckra saker som medlemmarna på Pyssel.net skänker (och oftast är det något egentillverkat). ALLA är välkomna att bjuda på auktionerna- man behöver alltså INTE vara medlem på pyssel.net.

I år har jag bestämt mig för att skänka minst ett objekt till auktionen. Så i natt stickade jag färdigt en höst (eller vår-)mössa :


2 kommentarer:

Himlen Runt Hörnet! Sala sa...

Snygg sjal!!
Jag jobbade extra i sommar i en butik där de säljer bla garner, så det blev några sjalar stickade!
Din var jättefin!!
Härligt garn! Ska kolla igen om du skrivit vad det var för garn. Annars kan du väl meddela mej det via min blogg??

Anne-Lie sa...

Jag ska kolla igen vad garnet heter! Ska köpa mer för detta lär bli årets julklapp :o)